skip to Main Content
Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

1 maand geleden

Drukkerij Jan Nagel

Hoe gaat het met Knutsel Frutsel? Dit zijn de feiten.

Alle bedragen zijn ex BTW

* €41,500 meetbare omzetderving wegens Corona tot 31 december 2020

(in feite is dit onze potje crediteuren en een klein beetje liquiditeit voor het volgend jaar. Dit komt neer op ongeveer 31,500 schuld wat we nu hebben en wat elke maand groeit met vaste lasten. Aanneembare gemiste omzet is veel groter want na onze actie eind 2019 waren we bezig met een comeback! De omzet was een grote stijgende lijn tot Corona begin Maart vorig jaar. De bedoeling was om onze liquiditeit beter te maken en daarna aan een buffer weer te bouwen na 2 slechte jaren.)

* Eind Januari zal de misgelopen omzet opgelopen zijn tot minimaal €61,000

* Vandaag draaide de winkel €150 euro. Dit is onze nieuwe norm, zo ongeveer.

* De huur is alleen al €3300

*De Corona steun maatregelen zijn, werkelijk waar, bijna nietig vergeleken met de kostenposten van Corona. Het is niet zoals het wordt gepresenteerd door de overheid, dat er echt veel steun is. Het is een kruimel. En in principe kan de overheid ook niet alle bedrijven nu financieel redden, zoveel geld is er gewoon niet. (maar wel liever de kleine winkels helpen dan een Schiphol of KLM. Ik heb ten slotte geen aandeelhouders die al jaren lekker leunen in veel geld en nu de geldkraan dichtgaat hun gouden gans niet redden) Het is echt een crisis. En Knutsel Frutsel komt er alleen uit met jullie steun.

Lieve mensen,

Ik heb de afgelopen jaren geprobeerd open te zijn over de struggles van een lokale winkel in deze tijd van goedkoop, goedkoper, goedkoopst en in deze www leven waarbij de warenhuis van de wereld beschikbaar is op je laptop.

Na de bekendmaking van de lockdown verlenging, borrelt deze persoonlijk, ongeregisseerde stuk, geschreven in mijn gekke Canadese Nederlands en ga ik weer mijn 'vuile was' met jullie delen.

Een winkel als de mijne levert geen vetpot op en dat hoeft wat mij betreft ook niet. Het bedient de buurt als wonderland kinderwinkel, verdient genoeg om mijn huishoud bescheiden te runnen en helpt 5 andere part time en flex-dames hun rekeningen te betalen. Zo heb ik het altijd prima gevonden want ik hou van mijn winkel en mijn werk. Door de jaren heen heeft mijn wisselende team ook altijd een speciale band met de zaak gevoeld. De medewerkers hebben steeds meer gegeven dan nodig, want het gaat hun aan het hart. Knutsel Frutsel is dan ook Ons Winkel.

Ik meen dat ik een echte ondernemer ben, dat ik niet stil sta of zeur wanneer het even tegenzit. Ik geloof dat ik nu eenmaal een vak heb wat niet meer zijn gloriedagen beleeft maar wat wél een belangrijke en waardevolle functie heeft in de buurt. Natúúrlijk blijf ik ondernemen en kijken we als team hoe we het allemaal wél een wat vettere pot kunnen maken. Het blijft schouders eronder en dat is zelfs heerlijk als het ook een beetje meezit in t leven.

Echter, zoals jullie weten hebben we het sinds 2018 zwaar. Eind 2019 en begin 2020 hebben jullie ons laten weten dat we super onmisbaar waren want na onze oproep tot Lokaal Shoppen, was onze omzet weer naar de oude norm gestegen en voelde we ons geïnspireerd en dankbaar. Het was en bleek nog steeds ook Jullie Winkel te zijn.

Toen kwam Corona.

In Maart ben ik zelf 3 maanden ermee ziek geweest. Ook een ander medewerker kampt nog na 4 maanden met de gevolgen. We hebben Corona serieus genomen en we hebben 3/4 jaar iedereen tot treures toe handen laten ontsmetten en het aantal winkelende mensen zeer beperkt.
We hebben de omzetverdamping proberen in te perken en hoopte de schade behapbaar te houden.
Maar met deze lockdowns is de koek eigenlijk op.

Als alleenstaande moeder en persoonlijk financieel verantwoordelijk voor de winkel, kan ik het me niet permitteren een lening af te sluiten om een gokje te wagen en op zo een manier schulden tijdelijk te 'wissen'. Het is dus echt erop of eronder. Dat voel ik snachts in mijn keel. Dat voelen veel ondernemers nu.
Tegelijk heb ik vertrouwen erin, want jullie willen wel dat de winkel blijft.... dàt hadden jullie al duidelijk gemaakt! En ik denk: als we de omzet omhoog kunnen krijgen, kunnen we de schade wél behapbaar maken.

Wat ondernemen betreft: We werken aan een webshop. Maar tja, Rome, niet waar?.... Deze webwinkel willen we gebruiken als een etalage voor onze producten en willen we lokaal kunnen leveren. Dus dat Oma in Groningen iets kan kopen voor kleinkind in Amsterdam west. Echter, het opsturen en retournerencultuur willen en kunnen we niet bekostigen. We staan voor Lokaal Shoppen. Ondertussen gebruiken we de etalage en Facebook om wat we hebben te presenteren. We proberen ook andere creatieve oplossing te bedenken, hoewel met 3/4 jaar Corona al achter de kiezen zijn wij ook een beetje stijf en moe geworden van de Lockdown klap...
We komen op gang, we komen op gang.

Lieve mensen, met jullie hulp wil ik deze storm overleven.
Daarom vraag ik nogmaals:

Deel onze leuke FB berichten met anderen. Nodig anderen uit om onze FB pagina te liken. Kijk in onze FB fotoarchief om ideetjes op te doen. Op onze website www.knutselfrutsel.nl zijn er leuke boekrecensies en uitgebreide stukjes over spulletjes ter inspiratie. Loop langs de winkel om te kijken naar de uitgestalde spulletjes achter het raam. Schrijf een positieve recensie op Facebook of op Google. Maak mondeling reclame bij alle ouders die vermaak nodig hebben voor deze Lockdown! Of die bijspijker materialen nodig hebben voor de ellendige homeschooling!

En heb je iets nodig? Bestel bij ons (of bij andere lokale ondernemers!!!) App je vragen en wensen naar 0622652394. Tussen 10 en 14 uur zijn we sowieso aanwezig om direct antwoord te geven.
We helpen je graag met cadeautjes uitzoeken, pakken in en bedenken een ophaalmanier.

Ik wens iedereen die het nodig heeft veel kracht en adem om hier doorheen te komen.

Veel liefs, Isis
... Zie meerZie minder

2 maanden geleden

Drukkerij Jan Nagel

Lieve mensen, wij werken voor u door achter een gesloten deur! U kunt uw drukwerk telefonisch of per mail gewoon blijven bestellen, wij komen het naar uw bedrijf of huis brengen. Dit geld ook als u al een order hebt lopen. Houd afstand, blijf thuis, wij regelen het voor u! #drukkerijjannagel #djn #amsterdamzuid #rietwijkerstraat #kerstkaarten #amsterdam #coronadrukwerk ... Zie meerZie minder

Lieve mensen, wij werken voor u door achter een gesloten deur! U kunt uw drukwerk telefonisch of per mail gewoon blijven bestellen, wij komen het naar uw bedrijf of huis brengen. Dit geld ook als u al een order hebt lopen. Houd afstand, blijf thuis, wij regelen het voor u! #drukkerijjannagel #djn #amsterdamzuid #rietwijkerstraat #kerstkaarten #amsterdam #coronadrukwerk

5 maanden geleden

Drukkerij Jan Nagel

Foto's uit het bericht van Carien Reugebrink ... Zie meerZie minder

6 maanden geleden

Drukkerij Jan Nagel

In het Amsterdamse Novotel Europe staat deze opvallende groene balie, voor het autoverhuurbedrijf Europcar Nederland.

Wij hebben de opvallende balie mogen bestickeren, zodat mensen precies weten waar ze naar toe moeten.

#drukwerk #drukwerkamsterdam #printamsterdam #signingamsterdam #printeramsterdam #drukkeramsterdam
... Zie meerZie minder

In het Amsterdamse Novotel Europe staat deze opvallende groene balie, voor het autoverhuurbedrijf Europcar Nederland.  Wij hebben de opvallende balie mogen bestickeren, zodat mensen precies weten waar ze naar toe moeten.  #drukwerk #drukwerkamsterdam #printamsterdam #signingamsterdam #printeramsterdam #drukkeramsterdam

6 maanden geleden

Drukkerij Jan Nagel

Snel drukwerk nodig? Geen enkel probleem, we helpen je graag!

Kom langs of mail info@drukkerij-jannagel.nl met je vraag.

Drukkerij Jan Nagel: 𝗣𝗘𝗥𝗦𝗢𝗢𝗡𝗟𝗜𝗝𝗞 - 𝗕𝗘𝗧𝗥𝗢𝗞𝗞𝗘𝗡 - 𝗙𝗟𝗘𝗫𝗜𝗕𝗘𝗟

#drukwerk #drukwerkamsterdam #printamsterdam #signingamsterdam #printeramsterdam #drukkeramsterdam
... Zie meerZie minder

Snel drukwerk nodig? Geen enkel probleem, we helpen je graag!  Kom langs of mail info@drukkerij-jannagel.nl met je vraag.  Drukkerij Jan Nagel: 𝗣𝗘𝗥𝗦𝗢𝗢𝗡𝗟𝗜𝗝𝗞 - 𝗕𝗘𝗧𝗥𝗢𝗞𝗞𝗘𝗡 - 𝗙𝗟𝗘𝗫𝗜𝗕𝗘𝗟  #drukwerk #drukwerkamsterdam #printamsterdam #signingamsterdam #printeramsterdam #drukkeramsterdam
Laad meer
020 - 6171719